محققان دریافتند که گیاهان گوشتخوار بر خلاف باور موجود از مکانیسم پیچیدهتری برای هضم طعمه استفاده میکنند.
العالم - در این مطالعه مشخص شد که پس از به دام افتادن طعمه در برگ تخصص یافته گیاه، در مرحله نخست حسگرهای مو مانند وجود طعمه را در گیاه تشخیص داده و سیگنالهای الکتریکی را تولید میکنند.
پس از تولید چند سیگنال، غدد برونریز شیره حاوی مواد گوارشی را ترشح میکنند. این شیره در مرحله اول تنها حاوی اسید هیدروکلریک است و آنزیمهای گوارشی نیز تحت تاثیر این اسید و در چند ساعت بعد ترشح میشوند.
تا قبل از این یافته، محققان بر این باور بودند که مراحل هضم طعمه در گیاهان گوشتخوار به صورت یکنواخت و پس از بسته شدن برگ صورت میپذیرد، اما در این مطالعه مشخص شد که فرایند ترشح شیره گوارشی تحت تاثیر سیگنالهای الکتریکی آغاز میشود.
نکته جالب توجه در مورد هضم و جذب طعمه در گیاهان گوشتخوار، زمانبر بودن فرایند جذب است، بهطوریکه اولین سیگنال از 6 ساعت پس از به دام افتادن طعمه آغاز و تا 24 ساعت بعد ادامه پیدا میکند.
نظرات شما عزیزان: